Ledarcoachning

2010-11-16 av Jenny Åkerblom. Inga kommentarer ».

Nä man blir utnämnd till chef eller ledare har man ofta en klar idé om vad man vill åstadkomma. Där har man gått i många år och ett vad som skulle kunna göras bättre och så får man chansen! Sen vaknar man upp efter ett par år och inser att man helt glömt bort vad det var man tänkte och istället kämpar med att hålla huvudet över ytan i ett kvicksandsträsk av krav från omgivningen.

Då gäller det att ta ett djupt andetag, tänka ut en smart plan för att ta sig ur träsket och se till att få stadig mark under fötterna.

Ledarskap är självkännedom, lyhördhet och förmåga attstaka ut en möjlig väg och behålla riktningen oavsett väderlek.  För att göra det måste man kunna ta ett steg tillbaka och se sig själv ur andras ögon och ett realistiskt perspektiv. Kanske kan detta var till hjälp: ett underlagsformulär för ledarcoachning :Lär känna ditt ledarjag