Konsten att skriva en bok och sätta SMARTa mål

2010-08-17 av Jenny Åkerblom. Inga kommentarer ».

Nu kan det sägas: jag skriver en bok i sommaren, men den här gången är jag inte ensam utan arbetar tillsammans med en produktionschef i en stor industri någonstans i Sverige. Jag har inte frågat om han vill bli outad på min blogg så vi låter honom vara inkognito tills han säger nåt annat.

Boken handlar om lean och kommunikation eller om  lean och ledarskap eller om lean och organisation. Det går liksom inte att skilja åt det är det som är vitsen. Stora förlaget har svårt för det där: de vill veta under vilken rubrik de ska sätta boken. Så har de problem med målgruppen också, de har ingen målgrupp som heter: vanliga människor som är aktivt ansvarstagande och jobbar i industrin. Vi får nog ge ut boken själva. Men det är en senare fråga, först ska den skrivas.

Härmed ska jag avslöja vad som är konsten att skriva en bok:

Att sätta sig ner och skriva istället för att göra något annat som är enklare.

Så det är bäst att bygga en handlingsplan och sätta SMART:a mål. Vilket är sådant jag just skrivit om. Som grund för det kapitlet hade jag den ”SMARTA” övningsuppgift jag brukar använda, den som är smart behöver bara använda den och kan skippa förklaringarna…:-)

SMARTÄRDETTA