Nikotin

2010-08-14 av Jenny Åkerblom. Inga kommentarer ».

Nu är det en dryg vecka sedan jag slutade snusa, så nikotinabstinensen är garanterat över. 3-4 dygn tar det för kroppen att vänja om sig och det är inga roliga dygn, de första nätterna kändes det som jag sov på en elektrisk spikmatta. Men sen blev det bättre, nu är det knoppen som ska vänja om sig, det lär ta längre tid. Bortemot ett år får jag räkna med att när som helst drabbas av de mest övertygande argument som min hjärna skapar för att få mig att återgå till det där upplysta läget som hjärnan gillar så mycket. För nikotinet gör mycket gott för hjärnan. Det är både uppåttjack och nedåttjack på samma gång, så man blir både pigg och cool (vilket vi rökare visste redan i rökrutan på Kvarnbergaskolan) och vad värre är, man blir faktiskt smartare av att röka… Det skärper fokus och ökar inlärningförmågan. Helt politiskt inkorrekt, men sant. Så nu får vi se hur korkad jag blir framöver, eller vad jag ska hitta på för att hålla mig smart.

Glutamat är en kemikalie som är påvisat mycket bra för inlärning. Kanske ska jag leva på Piffi Allkrydda hädanefter? Kan man röka det? Många frågor och en hel del svar i den fantastiska boken ”Välkommen till din hjärna” av Sandra Aamodt och Sam Wang. För dig som inte orkar läsa boken finns hemsidan http://www.welcometoyourbrain.com/ Kul grejer!