Att lära andra

2010-07-13 av Jenny Åkerblom. Inga kommentarer ».

Sommaren är en bra tid för inspiration och den här sommaren verkar bättre än någonsin. Som utbildare tycker jag alltid att det är så ont om tid att få med allt som är viktigt, oftast har man bara en dag eller två på sig att frösöka förmedla något viktigt. Och kunskap kan man ju inte lära någon annan, var och en måste lära sig själv.

Så för att kunna koncentrera mig på mötet med gruppen skriver jag ner vad jag tror är viktigt i kompendier. På så sätt kan jag försäkra mig om att deltagarna får allting jag lovat, och oftast lite till eftersom jag alltid verkar vilja få plats med mer än jag har utrymme för på ett par utbildningsdagar, och ägna utbildningen åt praktiska övnignar och träning. Det är också det jag lägger fokus på i internlärarutbildningen, jag försöker få de yrkesmän som är satt att lära ut moment till andra att  glömma ” nu ska jag berätta för er vad ni inte kan” och istället tänka, ” nu får ni berätta vad ni behöver lära er för att bli bra på det här”. Här hittar du kompendiet till den företagsinterna  internlärarutbildningen samlad i ett kompendium: Internlärarhäfte