Hur får man det så bra som möjligt?

2010-07-06 av Jenny Åkerblom. Inga kommentarer ».

När man ägnar sina dagar åt att träffa alla möjliga sorts människor som tänker alla möjliga sorts tankar, så blir man nyfiken. Hur funkar vi människor egentligen? Vad behöver vi ha för att fungera så bra som möjligt? Man vet ju att människor är mer eller mindre lyckliga och en del blir helt lyckliga för sånt som är helt obegripligt för mig, ett mål i en fotbollsmatch på tv till exempel…

På senare tid har det forskats mycket om lycka. Vad lycka är, vad som händer i oss och vad vi verkar behöva för att känna oss lyckliga. Det finns en svensk välgörenhetsorganisation, Charity International, som har bestämt sig för att försöka omsätta forskningsrönen till politisk verklighet. De tror att kunskapen om vad människor behöver för att må bra kan göra revolution i biståndsvärlden och under Almedalsveckan presenterar de en rad faktorer som våra politiker borde ta i beaktande när de skapar sina politiska program.

På sin hemsida http://www.charity.se/ har de samlat länkar till mycket av lyckoforskningen som pågår i världen. Där finns ett och annat man kan ha nytta av i vardagen också.